Plante medicinale

0 comments
159 views

Dacă avem acces la plante sălbatice cu efecte terapeutice extraordinare acasă, în România, de ce am călători în jurul lumii, ca să le obținem? În lunile de toamnă natura este super darnică; pe lângă semințe și rădăcini, acum este momentul perfect să culegem și unele fructe ale plantelor sălbatice, cu care să ne umplem cămara și de a căror beneficii să ne bucurăm toată iarna, pentru a rămâne sănătoși.

0 comments
182 views

Nucile sunt un adevărat superaliment, pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl consumăm cât mai des. Este minunat că nucul (juglans regia) se găsește la noi în țară cam peste tot, a fost dintotdeauna plantat în gospodăriile și livezile bunicilor dar chiar și pe marginile drumurilor. Asta face ca nucile să fie ușor accesibile și pe noi bucuroși că putem să profităm din plin de beneficiile lor, pentru că ele sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi bune.

0 comments
167 views

Sfârșitul toamnei și începutul iernii sunt perioadele din an în care ne folosim de rădăcinile de plante din natură. Beneficiile sunt nenumărate și includ curățarea întregului sistem hepatic. În plus, avem șansa de a introduce în dieta zilnică alternativa sănătoasă de ... cafea. Îmbunătățită cu amestecuri din cereale, aceasta poate umple borcănașele cu specialități aromate de pe raft. Toate, super sănătoase!