Atelierul herbalistului sau spițeria ingredientelor naturale e locul în care se regăsesc toate ingredientele alese cu mare grijă de noi și combinate armonios pentru a rezulta în elixire și poțiuni magice, 100% naturale.

Deși ne plac enorm ingredientele exotice, la Hodaia, credem că natura ne-a înzestrat cu suficiente resurse valoroase și în România. Și dacă avem acces la ingrediente de calitate și cu efecte terapeutice extraordinare la o aruncătură de băț, de ce am călători în jurul lumii, ca să le obținem?

Plantele medicinale pe care le folosim sunt culese din zone unde ele se găsesc în abundență. Ne aventurăm în căutarea lor departe de orașe sau drumuri aglomerate, unde acestea sunt mai curate și mai puțin poluate. O altă parte din plante sunt cultivate chiar în grădina noastră. Acestea sunt, de multe ori, plante pe cale de dispariție, pe care noi le plantăm, multiplicăm și replantăm în jurul satului, de unde acestea au dispărut demult. 

Uleiurile vegetale presate la rece sunt asigurate de mici producători locali din Harghita, Mureș, Maramureș și Cluj, care împărtășesc aceleași valori etice ca și noi. Uleiurile esențiale sunt și ele din România, având o calitate net superioară uleiurilor din import, despre originea cărora nu putem ști absolut nimic.

Mai jos sunt prezentate câteva* dintre plantele și ingredientele pe care le folosim în crearea de produse Hodaia. Fiecare dintre aceste plante are multiple beneficii pentru sănătatea umană, iar alegerea lor s-a realizat în baza efectelor terapeutice deosebite pe care le au asupra pielii și părului de orice tip.

* Notă: Această pagină este în curs de lucru. Avem peste 30 de plante regionale cu efecte terapeutice, pe care le folosim în crearea produselor Hodaia și toate vor fi expuse aici în următoarele săptămâni.

Vița de vie (vitis vinifera)

Beneficii:

Uleiul presat la rece din sâmburi de struguri e unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, protejând pielea de radicali liberi, agenți poluanți și arsuri solare/raze UVA și UVB. E un bun emolient, cu efecte antiinflamatorii și antimicrobiene, oferind pielii catifelare, elasticitate și protecție.

Ce conține:

Sâmburii de struguri sunt o sursă bogată de vitamina E și F, precum și minerale (zinc, cupru, seleniu) și acizi grași Omega 6. Mai mult, ei conțin procianitide, substanțe care au proprietăți antiîmbătrânire de 50 ori mai puternice decât vitamina E și de 20 ori mai puternice decât vitamina C.

Produse ce conțin acest ingredient:

Nucul (juglans regia)

Beneficii:

Bogat în antioxidanți, uleiul presat la rece de nucă protejează pielea împotriva radicalilor liberi și previne deteriorarea celulelor, având un puternic efect antiîmbătrânire. Zincul prezent în componența sa stimulează producția de colagen, conferind pielii elasticitate și fermitate. E un bun remediu împotriva mătreții și căderii părului, dar și un bun adjuvant în tratamentul psoriazisului și al infecțiilor fungice.

Ce conține:

Nucile sunt bogate în fitonutrienți, fiind o sursă bogată de magneziu, zinc, fier, calciu, fosfor și seleniu. Mai mult, ele conțin acizi grași Omega 3, vitaminele B1, B2 și B3, precum și vitamina E.

Produse ce conțin acest ingredient:

Cânepa (cannabis sativa)

Beneficii:

Uleiul presat la rece din semințe de cânepă e cunoscut mai ales datorită conținutului ridicat de acizi grași Omega 3 și Omega 6, care ameliorează procesele inflamatorii, calmând astfel iritațiile pielii. Celelalte substanțe active din ulei, cum ar fi ceramida, menține hidratarea și stimulează creșterea părului, ajută la regenerarea celulelor, și luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii, oferindu-i catifelare și elasticitate.

Ce conține:

Cânepa e o sursă bogată de acizi grași Omega 3 și Omega 6, minerale cum ar fi calciu, magneziu, fier sau zinc, precum și vitaminele E, C, B1, B2 și B3.

Produse ce conțin acest ingredient:

Șofrănel (carthamus tinctorius)

Beneficii:

Uleiul presat la rece din semințe de șofrănel e unul dintre cele mai efective uleiuri în tratarea pierderii părului, pielii foarte uscate și sensibile, iritațiilor, eczemelor și altor afecțiuni ale pielii și părului. Are efect emolient și nutritiv, dar și proprietăți antiîmbătrânire și de regenerare. Nu lasă senzația de gras pe piele, fiind un ingredient excelent pentru orice produs destinat pielii și părului.

Ce conține:

Șofrănelul e o sursă bogată de acid linoleic (Omega-6), vitamina K, E și antioxidanți.

Produse ce conțin acest ingredient:

Poțiune pentru bărbierit

95,00 lei

Fuziune de uleiuri naturale care hidratează părul și pielea, atât înainte, cât și după bărbierit.

Cătina (hippophae rhamnoides)

Beneficii:

Uleiul presat la rece de cătină e un antioxidant puternic, care ajută împotriva îmbătrânirii premature a pielii – o hrănește, repară, protejează împotriva radiațiilor solare și îi stimulează procesul regenerativ. Astfel, până și tăieturile sunt vindecate fără formarea de cicatrici, iar pielea devine mai fermă, elastică și catifelată. Acidul linolenic ajută la prevenirea și tratarea acneei.

Ce conține:

Cătina conține peste 200 de substanțe nutritive, inclusiv acizi grași Omega 3, Omega 6, Omega 7 și Omega 9, pe care organismul nu îi poate produce. Cătina are un conținut impresionant de antioxidanți, minerale (calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sulf, seleniu, cupru, zinc) și vitamine - C, B1, B2, B6, B9, A, E, D, K și P.

Produse ce conțin acest ingredient:

Măceșul (rosa canina)

Beneficii:

Uleiul presat la rece de măcește are puternice proprietăți antioxidante și combate efectul radicalilor liberi și radiației UV asupra pielii. Acționează precum un ingredient antiiritant și nutritiv, combate acneea și dermatitele, previne deshidratarea pielii, accelerând totodată vindecarea rănilor, arsurilor și vânătăilor. S-a dovedit benefic în reducerea ridurilor, cicatricilor și semnelor de îmbătrânire prematură.

Ce conține:

Fructele de măceș au o concentrație mare de vitamina A și C, dar și de acizi grași esențiali, precum Omega 3, Omega 6 și Omega 9, cu puternice proprietăți antiinflamatorii și regenerative.

Produse ce conțin acest ingredient:

Poțiune pentru bărbierit

95,00 lei

Fuziune de uleiuri naturale care hidratează părul și pielea, atât înainte, cât și după bărbierit.

Floarea soarelui (helianthus annuus)

Beneficii:

Uleiul presat la rece de floarea soarelui e bogat în antioxidanți și alți nutrienți esențiali pentru regenerarea pielii uscate și prevenirea sau tratarea afecțiunilor dermatologice (rozacee, eczemă, psoriazis, cuperoză etc.). E un remediu excelent pentru acnee, inflamații sau iritații ale pielii. Proprietățile sale emoliente ajută pielea să devină catifelată, iar vitamina E neutralizează efectele nocive ale radiațiilor UV și poluanților din aer.

Ce conține:

Semințele de floarea soarelui conțin un procent mare de acizi grași saturați și nesaturați, vitamina E, minerale și oligoelemente necesare pentru o piele sănătoasă.

Produse ce conțin acest ingredient:

Săpun pentru față "Codru"

34,00 lei

Săpun natural pentru față, făurit din uleiuri hrănitoare, după rețete străvechi.