Blog - Hodaia.ro

0 comments
159 views
Plante medicinale

Dacă avem acces la plante sălbatice cu efecte terapeutice extraordinare acasă, în România, de ce am călători în jurul lumii, ca să le obținem? În lunile de toamnă natura este super darnică; pe lângă semințe și rădăcini, acum este momentul perfect să culegem și unele fructe ale plantelor sălbatice, cu care să ne umplem cămara și de a căror beneficii să ne bucurăm toată iarna, pentru a rămâne sănătoși.

0 comments
182 views
Plante medicinale

Nucile sunt un adevărat superaliment, pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl consumăm cât mai des. Este minunat că nucul (juglans regia) se găsește la noi în țară cam peste tot, a fost dintotdeauna plantat în gospodăriile și livezile bunicilor dar chiar și pe marginile drumurilor. Asta face ca nucile să fie ușor accesibile și pe noi bucuroși că putem să profităm din plin de beneficiile lor, pentru că ele sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și grăsimi bune.

0 comments
166 views
News

Despre plantele autohtone și modul corect în care acestea pot fi culese și aplicate pentru a aduce beneficii oamenilor, s-a arătat interesat însuși actualul Rege al Marii Britanii, care a ne-a vizitat în vara lui 2022. Alteța sa Regală, Charles al III-lea ne-a făcut onoarea să-l avem ca oaspete la gospodăria noastră din Valea Zălanului iar pe durata scurtei sale vizite i-am arătat împrejurimile, am discutat despre plante și i-am prezentat planurile Hodaia pentru viitor. Am primit aprecieri și sfaturi, pentru care îi suntem recunoscători și îi mulțumim Regelui; cel ce ține, de fiecare dată, să sublinieze că ”România este ultimul colț al Europei unde se poate observa o sustenabilitate reală, o reziliență completă și menținerea unui întreg ecosistem".

0 comments
100 views
News

Ce beneficii ne aduc pentru sănătate produsele de îngrijire naturale?

Am mai vorbit aici la Hodaia despre faptul că este bine să fim foarte atenți nu numai la alimentele pe care le mâncăm, ci și la produsele pe care le folosim pe piele! Este bine să ne reamintim mereu că natura a creat deja tot ce am putea avea nevoie vreodată pentru a rămâne sănătoși și fericiți! Iar dacă alegi să îți hrănești corpul cu alimente naturale, exact același tratament îl merită și pielea ta: produse de îngrijire naturale 100%.

0 comments
167 views
Plante medicinale

Sfârșitul toamnei și începutul iernii sunt perioadele din an în care ne folosim de rădăcinile de plante din natură. Beneficiile sunt nenumărate și includ curățarea întregului sistem hepatic. În plus, avem șansa de a introduce în dieta zilnică alternativa sănătoasă de ... cafea. Îmbunătățită cu amestecuri din cereale, aceasta poate umple borcănașele cu specialități aromate de pe raft. Toate, super sănătoase!